LIVE STREAM: CEEC 2018

Juraj Vedej

SAPI
19. 11. 2018



Aktuálne prebieha v bratislavskom Sheratone 12 ročník CEEC 2018 (Central European Energy Conference). V priebehu dvoch dní vystúpi na tejto prestížnej konferencii až 65 rečníckov z krajín strednej a východnej Európy, ktorí sa budú v rôznych blokoch a 14 panelových diskusiách venovať stavu energetiky, bezpečnosti, infraštruktúre ale aj prognózam budúceho vývoja. Hlavní rečníci sú minister hospodárstva Peter Žiga, Vice-prezident Energetickej únie Maroš Šefčovič, riaditeľ Medzinárodnej energetickej agentúry IEA Faith Birol a Viceprezident Európskej investičnej banky Vazil Hudák.

 

CEEC vyhodnocuje a otvára témy, ktoré sa týkajú energetickej bezpečnosti v regióne strednej a východnej Európy. Cieľom 12. ročníka je preskúmať vyhliadky na vytvorenie Energetickej únie z pohľadu krajín Vyšegrádskej štvorky. Speakri a účastníci panelov sa budú snažiť aj posúdiť dôsledky globálnych energetických trendov na energetickú bezpečnosť a hospodársku konkurencieschopnosť EÚ, s dôrazom na región strednej Európy. Osobitnú pozornosť budú venovať procesu rozvoja plynárenskej infraštruktúry v regióne strednej Európy, rozvojovým trendom na trhoch s elektrickou energiou, čistejšej mobilite, energetickej účinnosti, prenosu, dekarbonizácii, ale aj výskumu a vývoju v oblasti energetiky.

 

Pre tých, ktorí sa konferencie nemôžu zúčastniť je vysielaný live stream.

Komentáre

Súvisiace

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

 

SAPI ENERGY CONFERENCE 2024

Pozývame Vás na 14. ročník SAPI Energy Conference, ktorá sa uskutoční 22. a 23. mája v Hoteli Senec****.

01. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek