I. Slovenské fórum - Rzeszów

SAPI
10. 12. 2018



Dňa 25. januára 2019 sa uskutoční v Kongresovom centre Podkarpatského vojvodstva G2A Arena (http://www.g2aarena.pl/eng) v Rzeszowe-Jasionka sa uskutoční Slovenské fórum. Podujatie bude venované blízkym susedským vzťahom oboch štátov s prihliadnutím na predchádzajúcu spoluprácu a súčasné geopolitické podmienky. Dobré vzťahy susedných štátov, ich spoločné aktivity v oblasti hospodárstva, zahraničnej politiky, bezpečnosti, ako aj posilňovanie kultúrnych vzťahov sa zdajú byť mimoriadne dôležité vzhľadom na sociálno-politické krízy, ktoré v súčasnosti prevládajú v Európe. 

Fórum sa bude sústrediť na diskusie a pripravených je 7 panelových diskusií, venovaných politickým, hospodárskym aj ekonomickým otázkam. Jeden z panelov bude venovaný energetickej bezpečnosti a porovnaniu prístupu Slovenska aj Poľska. Organizátori predpokladajú okolo 200 účastníkov, prevažne z Poľska a Slovenska, predovšetkým z radov politikov, diplomatov, či podnikateľov. Fórum , ktorého hlavné motto znie: „Stabilné susedstvo v nestabilných časoch.“ oranizuje Inštitút východných štúdií so sídlom vo Varšave. Registráciu na Slovenské fórum je možné dokonať pomocou dvojetapovej registrácie: https://www.forum-ekonomiczne.pl/rejestracja-forum-slowackie/form/ForumSlowackie?open=SLO2019&_lang=sk.

Ide o dlhodobejšiu spoluprácu, riaditeľka aj člen výkonného výboru sa už za SAPI zúčastnili takéhoto podujatia v minulom roku.

Komentáre

Súvisiace

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

 

SAPI ENERGY CONFERENCE 2024

Pozývame Vás na 14. ročník SAPI Energy Conference, ktorá sa uskutoční 22. a 23. mája v Hoteli Senec****.

01. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek