Budovy sa tešia rastúcej pozornosti

SAPI
28. 01. 2021



Horúcou témou sú aj budovy, ktoré majú veľký podiel na spotrebe elektrickej energie a to v rámci celej EÚ. Aj v kontexte príčin skokového navýšenia slovenského podielu OZE pokračuje Zelená domácnostiam, kde SIEA uvoľní ďalší balík finančných prostriedkov pre domácnosti. Zásadné zmeny hlásené nie sú, projekt sa aj vďaka spätnej väzbe zo strany SAPI podarilo nastaviť pomerne dobre a funkčne. Ďalšou dôležitou udalosťou v téme budov je nový návrh Dlhodobej stratégie obnovy fondu budov z dielne Ministerstva dopravy a výstavby s vyhliadkami až do roku 2050, ktorý schválila vláda minulú stredu. Rezort v materiáli navrhuje nové formy podpory na zlepšenie energetickej efektívnosti, ktoré súvisia s novým programovým obdobím EÚ, ale aj s avizovanými zdrojmi z plánu obnovy a odolnosti. Dôležitý pre nás je, že súčasťou komplexnej obnovy bude aj inštalácia obnoviteľných zdrojov energie všade tam, kde je to relevantné a realizovateľné.

Komentáre

Súvisiace

SAPI vyzýva MH SR, aby umožnilo vydávania poukážok do programu Zelená domácnostiam

Štát doteraz nezačal vydávať poukážky na inštalácie realizované od 30. októbra 2023. Poukážky pritom SIEA sľubovala na stránkach programu Zelená domácnostiam vydať v priebehu prvého kvartálu 2024. Podľa informácií Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) sa má čakať na finálne schválenie Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR).

10. 04. 2024VIAC

 

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek