Bezplatné školenia pre elektrikárov, ktorí sa podieľajú na renovácii budov na nulový štandard

SAPI
13. 05. 2021



Slovenská inovačná a energetická agentúra pozýva na bezplatné webináre a e-learningové kurzy zamerané na zvyšovanie kvalifikácie pre renováciu budov na nulový štandard v profesiách elektrikár pre silnoprúd a elektrikár pre inteligentnú elektroinštaláciu. Študijné programy sú pripravené v rámci medzinárodného projektu CraftEdu, ktorý je financovaný prostredníctvom európskeho programu Horizon 2020.

Študijné programy sú vytvorené za účelom rozšírenia vedomostí a zručností remeselníkov v oblasti výstavby a renovácie budov do štandardu budov s takmer nulovou potrebou energie. Zámerom je najmä zlepšiť kvalitu ich práce, ktorá je pri zvýšených nárokoch na spotrebu energie v budovách kľúčová.

„Budovy s takmer nulovou potrebou energie si vyžadujú moderné elektroinštalácie, ktoré umožňujú zvýšiť komfort bývania a znížiť prevádzkové náklady. Súvisiace technologické inovácie napredujú veľmi rýchlo. Samozrejmosťou sa stávajú smart home riešenia, moderné zabezpečovacie systémy, domácnosti sa dlhodobo zaujímajú aj o využitie fotovoltiky a stále častejšie aj o nabíjacie systémy pre elektromobily. Kurzy ponúkajú elektrikárom jedinečnú príležitosť rozšíriť si vedomosti aj v týchto oblastiach," uviedol generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš.

Cieľom medzinárodného projektu CraftEdu je doplniť ponuku odborných školení v oblasti efektívneho a hospodárneho využívania energie a obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku, v Čechách, v Rakúsku a Bulharsku. Za Slovensko na projekte participuje Slovenská inovačná a energetická agentúra,  Zväz stavebných podnikateľov Slovenska, Ústav vzdelávania a služieb a organizácia ViaEurópa.

SIEA zabezpečuje dva kurzy určené pre elektrikárov, ktoré budú otvorené tento mesiac. Úvodný webinár ku kurzu pre elektrikárov pre inteligentnú elektroinštaláciu sa uskutoční 19. mája 2021 a pre profesiu elektrikár silnoprúd 20. mája 2021. Oba webináre sa budú konať v čase 14:00 - 15:30 hod. Súčasťou školení sú aj textové školiace materiály, videá s prednáškami a praktickými ukážkami a záverečný e-learning určený na preverenie nadobudnutých vedomostí. Účasť na kurzoch je bezplatná, materiály budú sprístupnené po registrácii a prihlásení na kurz.

Kurz pre elektrikárov pre inteligentnú elektroinštaláciu
Úvodný webinár: 19. mája 2021
Viac informácií:
https://database.craftedu.eu/cs/course/22

Kurz pre elektrikárov pre silnoprúd
Úvodný webinár:  20. mája 2021
Viac informácií:
https://database.craftedu.eu/cs/course/23

Informácie o projekte: https://www.siea.sk/medzinarodne-projekty/aktualne-projekty/craftedu/

Komentáre

Súvisiace

Nová energetika, nové modely optimalizácie energetických nákladov

Hybridná (prezenčná & virtuálna) konferencia smart metering/smart grid (14. ročník)

17. 04. 2024VIAC

 

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

 

Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024

Už 16. mája sa v Poprade uskutoční odborné podujatie Monitor protipožiarnej bezpečnosti stavieb 2024, organizované Asociáciou pasívnej požiarnej ochrany SR.

27. 02. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek