Ako ďalej s repoweringom?

SAPI
01. 03. 2021



Ministerstvo hospodárstva prišlo s novelou Zákona o podpore OZE o niečo skôr, ako sľubovalo. Jej súčasťou mal byť aj tzv. repowering, ktorý pre ministerstvo SAPI kompletne pripravilo. Motivácia pre výrobcov obnovovať svoje zariadenia ale v návrhu novely chýba a ministerstvo ju tam ani neplánuje doplniť. Už minulý týždeň sme postup MH SR kritizovali, no v piatkovej diskusii odôvodnil krok rezortu štátny tajomník Karol Galek s tým, že novela je navrhnutá tak, aby neovplyvnila výšku TPS a tým aj ceny energií. Repowering plánuje ministerstvo realizovať neskôr, formou podporných programov. Téme sa podrobne venoval aj energie-portal.sk.

Komentáre

Súvisiace

Slovensko podpísalo memorandum s japonským výrobcom fotovoltických panelov

Počas pracovnej cesty ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej prišlo i na tému fotovoltiky a jej rozvoja. Pani ministerka totiž podpísala memorandum o porozumení s japonským výrobcom solárnych panelov, spoločnosťou Sekisui Chemical.

14. 02. 2024VIAC

 

MH SR by malo prehodnotiť klimatické ciele v NECP

Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) vyzýva Ministerstvo hospodárstva SR (MH SR), aby prehodnotilo klimatické ciele stanovené v Národnom energetickom a klimatickom pláne. Plánovaný podiel OZE na domácej spotrebe energie vo výške 23% je podľa asociácie málo ambiciózny, keďže Slovensko má ďaleko vyšší potenciál.

13. 02. 2024VIAC

 

Dôležitá diskusia o budúcnosti slovenskej energetiky

EURACTIV začiatkom týždňa organizoval ďalšiu zaujímavú diskusiu, tentokrát na tému bariér pri zavádzaní zelených zdrojov na Slovensku. Verejnosť, samosprávy aj firmy vnímajú obnoviteľné zdroje ako cestu k energetickej sebestačnosti a nižším cenám energií, no rozvoj OZE brzdia napríklad regulačné prekážky, nedostatok flexibility sústavy, pomalá digitalizácia a bariéry zdieľania energie.

28. 06. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek