6. výročný seminár SAPI naberie európske rozmery

SAPI

Juraj Vedej
01. 10. 2016



Fotovoltika a obnoviteľné zdroje sa za ostatné roky stali neoddeliteľnou súčasťou slovenskej energetiky. OZE majú dnes už stále miesto v slovenskom energetickom mixe s podielom takmer 9% z celkového vyrobeného množstva energie v roku 2015 (2384 GWh). Pozoruhodný je aj takmer 30% medziročný nárast množstva energie vyrobenej z OZE. Súčasne tvorila zelená energia v roku 2015 viac než 11% inštalovaného výkonu elektrární.

Profesijná organizácia výrobcov zelenej energie SAPI  organizuje v poradí už 6. výročný praktický seminár FOTOVOLTIKA A OZE V ROKU 2017. Seminár je jediným podujatím svojho druhu, ktoré sa na Slovensku venuje OZE a čisto zelenej energetike.

Konferencia sa bude venovať programu Zelená domácnostiam, ale aj legislatívnemu prostrediu OZE v SR. V roku slovenského predsedníctva EÚ bude konferencia organizovaná v spolupráci s Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku, a preto privítame v treťom, európskom bloku aj vzácneho hosťa z Európskeho parlamentu, pána poslanca Ivana Štefanca. Účasť nám prisľúbila aj pani Lívia Vašáková, ktorá pôsobí na pozícii ekonomického radcu Zastúpenia Európskej komisie v SR. Hlavnou témou 3. bloku bude pripravovaná smernica o „Market design“, ktorá definuje tzv „prosumers“.

Predbežný program konferencie:

1. blok: Zelená domácnostiam a trendy vo fotovoltike:

Po roku od dlho očakávaného spustenia programu Zelená domácnostiam, je na mieste otázka: dostali domácnosti naozaj zelenú? Ako hodnotia výsledky programu SIEA domácnosti a zhotovitelia? Aké sú aktuálne trendy v inštalácii fotovoltických systémov?


2. blok: legislatívne prostredie OZE:

OZE si za ostatné roky užili svoje výslnie aj pády. Ministerstvo hospodárstva chce teraz opäť meniť zákon o OZE. Čo by v zmenách nemalo chýbať? Prosumer - nový hráč na energetickom trhu?

 

3. blok: Energetická únia a nové smernice: 

3. blok je pripravovaný v spolupráci s Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku - voľný vstup pre verejnosť. Dozviete sa o integrácii OZE z pohľadu fungovania energetického trhu aj o aktuálnej energetickej politike Bruselu. Ako postupuje projekt Energetickej únie? Čo nás čaká v zimnom energetickom balíčku EK?

 

Podujatie prebehne už tradične v bratislavskom Technopole, no kvôli nášmu vzácnemu hosťovi zároveň aj netradične v pondelok, 14. novembra 2016. Cena je 75 eur a zahŕňa vstupné a občerstvenie, vrátane obeda. Členovia SAPI si môžu uplatniť 30% zľavu zo vstupného. Prihlásiť sa môžete prostredníctvom online formuláru.

Komentáre

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek