Rada ministrov EÚ pre energetiku schválila Európsku chartu pre vietor

SAPI
20. 12. 2023



V rámci včerajšieho stretnutia schválilo 26 ministrov energetiky EÚ Európsku chartu pre vietor a nás nesmierne teší, že sa pod chartu podpísala aj Slovenská republika. Tento dokument zaväzuje vlády k prijatiu opatrení stanovených v nedávno prijatom akčnom balíku EU Wind Power Package

Tieto opatrenia zahŕňajú, napríklad, zrýchlenie povoľovacích procesov, lepší prístup k financiám alebo zabezpečenie dostatku kvalifikovanej pracovnej sily s relevantnými zručnosťami. Chartu podporilo viac než 300 európskych spoločností aktívnych v sektore veternej energetiky, vrátane SAPI. Vzhľadom na nepriaznivú situáciu vo využití vetra, v ktorej sa Slovensko stále nachádza, si od schválenia charty sľubujeme naozaj veľa. Veríme, že spoločne dokážeme prijaté záväzky naplniť a sme pripravení podať tvorcom politík pomocnú ruku.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Väčšina Slovákov je za vyššie využitie vetra, oslabuje aj NIMBY syndróm

nedávneho prieskumu verejnej mienky z dielne agentúry IPSOS, ktorý bol pripravený pre Národnú implementačnú a koordinačnú agentúru, vyplýva, že až približne 70 % percentám obyvateľov sa pozdáva myšlienka výstavby veterných parkov na území Slovenska.

28. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek