Minister Sulík prehodnotil kritéria programu Zelená domácnostiam

SAPI
08. 06. 2022



Po nedávnom fiasku s dotáciami pre domácnosti sa Zelená domácnostiam vracia k pôvodnej schéme a program bude podporovať všetky ciele. Je to výborná správa pre domácnosti aj pre celý sektor a veríme, že ďalšie nápady na zmeny už budú dlhšie konzultované s odbornou verejnosťou. Pozitívna správa je aj dodatočných 30 miliónov eur vyčlenených na najbližšie kolo a rovnako pozitívne vnímame aj kroky, ktoré majú viesť k tomu, aby sa k dotáciám mohol dostať každý, kto má reálny záujem. SAPI odporúča žiadateľom o finančný príspevok, aby sa s podaním žiadosti neuponáhľali, ale radšej si dobre zvážili s akým dodávateľom a za akých podmienok uzatvoria zmluvu tak, aby bola inštalácia a s ním spojené aj preplatenie finančného príspevku bezproblémové. Je skvelé, že pripomienky SAPI padli na úrodnú pôdu a veríme, že sa bude spolupráca medzi štátnymi orgánmi a SAPI naďalej prehlbovať, aby sme spoločne dosiahli európske klimatické ciele.

Komentáre

Súvisiace

SAPI vyzýva MH SR, aby umožnilo vydávania poukážok do programu Zelená domácnostiam

Štát doteraz nezačal vydávať poukážky na inštalácie realizované od 30. októbra 2023. Poukážky pritom SIEA sľubovala na stránkach programu Zelená domácnostiam vydať v priebehu prvého kvartálu 2024. Podľa informácií Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) sa má čakať na finálne schválenie Ministerstvom hospodárstva SR (MH SR).

10. 04. 2024VIAC

 

SIEA aktualizovala podmienky Zelenej domácnostiam, dotknú sa najmä bytových domov

SIEA začiatkom týždňa zverejnila aktualizované podmienky programu Zelená domácnostiam.

31. 01. 2024VIAC

 

Príprava novej Zelenej domácnostiam napreduje, prináša hneď niekoľko zmien

SIEA koncom minulého týždňa uviedla, že všeobecné podmienky podpory v rámci projektu Zelená domácnostiam budú zverejnené 30. októbra.

26. 10. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek