SEVA navrhuje špeciálne tarify

SAPI
22. 09. 2020



V rámci zimného balíčka je Slovensko povinné transponovať Smernicu EU o spoločných pravidlách pre vnútorný trh s elektrinou, ktorá okrem iného zavádza aj povinné umožnenie zmlúv s dynamickou cenou elektriny. Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA) v tejto súvislosti navrhuje vznik dvoch špeciálnych e-taríf určených pre nabíjanie elektrických áut. Regulačný úrad sa podľa slov svojho predsedu návrhom SEVA principiálne nebráni a tvrdí, že chce podporovať inovatívne riešenia v oblasti energetiky, najmä keď im predchádza širšia odborná diskusia. Tá musí v tomto prípade podľa ÚRSO prebehnúť aj so zástupcami distribučných spoločností. Vývoj a transpozíciu smernice budeme naďalej sledovať.

Komentáre

Súvisiace

Zvýšenie poplatku za G-komponent o 233 percent zastaví rozvoj zelenej energetiky na Slovensku

Pripravované zvýšenie poplatku za tzv. G-komponent prinesie finančné problémy nielen existujúcim obnoviteľným zdrojom energií na Slovensku, ale bude znamenať aj stopku pre nové projekty. Dôsledky zvýšenia poplatku, ktoré pripravuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví, však pocítia nielen zelené zdroje, ale aj ekonomika a zamestnanosť.

07. 05. 2024VIAC

 

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek