Ministerstvo hospodárstva SR otvorilo výzvu na podporu energetických úložísk

SAPI
04. 01. 2024



Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo ku koncu roka ďalšiu výzvu z Plánu obnovy a odolnosti, tentokrát zameranú na prvky flexibility. Až 44 miliónov eur bude možné využiť na modernizáciu existujúcich  funkčných prečerpávajúcich vodných elektrární s inštalovaných výkonom 1 MW a viac a na výstavbu nových stacionárnych batériových systémov. 

Maximálna výška príspevku sa, v závislosti od typu projektu, pohybuje v rozmedzí 850 tisíc až 12 miliónov eur, pričom realizácia je umožnená naprieč celým územím Slovenska. Záujemcovia môžu požiadať o príspevok iba v rámci jednej z oboch podporovaných aktivít. Žiadosti na podporu je možné podávať do 28. marca 2024.

Komentáre

Súvisiace

Príprava pravidiel pre veternú energiu nenapreduje dostatočne rýchlo

Zo Správy o pokroku v implementácii Plánu obnovy a odolnosti SR vyplýva, že Slovensko sa zatiaľ v príprave pravidiel pre výstavbu nových veterných elektrární príliš neposunulo.

14. 03. 2024VIAC

 

Ministerstvo hospodárstva podporí OZE aj energetické úložiská

V rámci novej výzvy z Plánu obnovy a odolnosti chce rezort hospodárstva podporiť výstavbu nových OZE. Podporované budú okrem vodných elektrární všetky technológie, vrátane geotermálnych a veterných inštalácií.

26. 10. 2023VIAC

 

Ministerstvo životného prostredia uvoľní 317 miliónov eur na dekarbonizáciu podnikov

U.S. Steel Košice, Danucem a Wienerberger si rozdelia 317 miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti.

07. 06. 2023VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek