Európska komisia naďalej bojuje o zvýšenie cieľa pre OZE na 45%

SAPI
18. 01. 2023




Európska únia plánuje na rok 2023 ďalšie aktivity, ktoré by mali pomôcť urýchliť rozvoj OZE v členských štátoch. Už súčasný cieľ získavať 45 % energie v Únii z obnoviteľných zdrojov do roku 2030 je pritom veľmi ambiciózny, no, ako povedal Frans Timmermans, dosiahnuteľný

Portál Euractiv sa však pozrel aj na plánované aktivity európskych štruktúr. Čaká nás zmena dizajnu trhu s elektrinou, dotiahnutie balíka Fit for 55 či zákon o kritických surovinách. Je sa rozhodne na čo tešiť a my to budeme s našimi partnermi zo SolarPower Europe pozorne sledovať a pripomínať slovenskej vláde, aké sú trendy, aby sme úplne nezaspali dobu. Na Slovensku sa medzičasom dozvedáme o tom, ako je Ministerstvo životného prostredia v súvislosti s ochranou klímy kapacitne poddimenzované. V nedohľadne je aj odstránenie bariér rozvoja OZE, a to napriek skutočnosti, že EÚ rozvoj OZE povýšila na verejný záujem.

Komentáre

Súvisiace

Zástupcovia vlády, ministerstiev, štátnej správy, firiem a profesijných organizácií hovorili za okrúhlym stolom o budúcnosti slovenskej energetiky

V utorok 16. apríla 2024 si za jeden stôl sadli zástupcovia ministerstiev a ďalších orgánov štátnej správy, firiem a asociácií pôsobiacich v energetike, aby spoločne prediskutovali očakávania a plány Slovenska na ceste k uhlíkovej neutralite.

18. 04. 2024VIAC

 

Európa zaznamenala rekordný pokles v emisiách

Od spustenia systému obchodovania s emisiami zaznamenala minulý rok Európa najväčší rekord v medziročnom poklese emisií uhlíka.

12. 04. 2024VIAC

 

Európsky parlament prijal návrh zákona o obnove prírody

Po niekoľkých mesiacoch odkladov a rokovaní schválil Európsky parlament návrh znenia zákona o obnove prírody. Cieľom zákona je zvrátiť stratu biodiverzity a zmenu klímy vplyvom ľudských zásahov do prírody a prirodzeného prostredia živočíchov.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek